Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt inte Mälarenergis bonusmodell sprida sig

Annons

För mig har det varit självklart att jag gör mitt bästa för det företag jag är anställd hos. Den lön vi enats om är "all inclusive"!

Generella bonusar, en intecknad förmån, har jag aldrig sett någon effekt av.

Däremot gillar jag projekt med möjlig belöning, där du/teamet avgör hur mycket man engagerar sig, även utanför tilldelad arbetstid det vill säga fritid! Projektet ska vara TTURM:at enligt min beskrivning. (Tydligt, Tidssatt, Utmanande, Realistiskt, Mätbart).

Av de tusenlappar jag betalar varje månad till Mälarenergi är bara den lilla rörliga eldelen konkurrensutsatt, i viss mån. Senaste månaden 7 procent och tar vi bort den oförklarliga fasta avgiften på rörlig el(!?) om 35 kronor så är konkurrensutsattheten ändå hela 6 procent!

Vi vanliga skattebetalare betalar med redan beskattade medel till alla kostnader, även alla sorters bonusar, 54 miljoner till kommunen (känns som förtäckt kommunalskatt). Hoppas nu bara att inte alla kommunalanställda och alla andra löntagare kräver dylik generell bonus utan TTURM:ad prestation, för då går det illa för oss skattebetalare och ruinerar många företag!

Konkurrensutsatta företag har sin överlevnad att beakta. Kommunen lär inte sätta Mälarenergi i konkurs. Går det dåligt höjs avgifterna med en BF (Bra Förklaring).

Senior advicer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons