Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt oss ta det lugnt med pekpinnar

Artikel 52 av 81
Striden om kvinnobadet
Visa alla artiklar

Annons

Att hyra ut kommunala anläggningar är en god affärsidé, menar skribenten som tycker vi ska vara försiktiga med pekpinnar och förbud.

Jag är med i gubbklubben för bara herrar. Många föreningar för män och damer har även inom föreningen en särskild kvinnoförening. Flera av våra politiska partier är ordnade så. Det må väl vara en bra affärsidé om kommunens anläggningar kan hyras ut om möjligt dygnet runt till olika föreningar oavsett om det är ett herrlag i ishockey eller ett kvinnligt simsällskap?

Vårt klädmode varierar och får allt fler influenser från andra länder. Jag må erkänna att jag behagas mer av att se en nunna i sitt dok eller en dam med svart huvudschal än en flicka som visar sin navel genomstungen med en hårnål och iklädd trasiga jeans och som är nedklottrad in under skinnet från hjässa till tå, eller en gosse med gällivarehäng influerat från USA:s fängelser där fångarna inte får använda livremmar.

Många hävdar att vi måste vara rädda om våra svenska traditioner. Jag tror dock att främmande inslag skulle berika mångfalden av våra svenska seder som till exempel Alla hjärtans dag, Halloween, Små grodorna och snapsen med sill på midsommarafton. Den svenska maten som ”Spagetti med köttfärssås”, ”Hamburgare med cola” och ärtsoppan kan kanske piffas upp med några exotiska kryddor?

Jag hävdar att vi alla skall vara lika inför lagen oavsett religion, klädsel och kön med respekt för andras seder och bruk. Vi skall vara försiktiga med pekpinnar och förbud. Vill vi påverka skall det ske med dialog och inte med monolog.

Gunnar Björklund, Sevalla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Alla artiklar i
Striden om kvinnobadet
Annons