Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt träden i Antons park slippa husbygget

Annons

Antons park i Skultuna.

Avgörandets stund för Antons park i Skultuna borde närma sig och mycket har sagts i frågan. Jag funderar så här fem i tolv över några saker.

Imponerande 800 spontana namnunderskrifter har kommit in från en befolkning på 3500 personer utan att någon aktiv namninsamling skett. Med det engagemanget borde Skultuningarna med samlade krafter kunna försätta berg. Man kan fundera över var kommundelsnämnden hållit hus. Det inlägg som hittills gjort kan väl inte skribenterna mer än ångra. Även om nämnden bekvämt nog inte haft någon beslutanderätt i frågan så måste man väl ha någon åsikt om att det byggs i våra kulturkänsliga miljöer och tillika ett av länets mest besökta turistmål. Aspirerar man kanske på utmärkelsen Årets grävskopa?

Byggnadsnämndens ordförande Lars Kallsäby är jag ganska säker på "sliter med frågan" som han ärvde av sin företrädare.

Byggföretaget som ämnar bygga har tidigare gjort sig känt för att bygga energieffektiva hus med bland annat solfångare och passivhusteknik, vilket man belönats för utomlands. Borde ta sig en allvarlig funderare på hur deras varumärke påverkas av att kanske bli kandidat till Årets grävskopa.

Slutligen hoppas jag innerligt att träden i Antons park får grönska i vår och vackert gulna till hösten utan en massa hus kring rötterna.

Mats Granlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons