Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekpark på Gideonsberg har många brister

Annons
Sedan ena gungställningen togs bort, så finns det inte längre några småbarnsgungor. Skribenten har även synpunkter på bristande säkerhet och underhåll. Foto: Michael Probst/TT

I höstas nedmonterades en fullt fungerande gungställning med småbarnsgungor i vår lekpark vid Solvändegatan på Gideonsberg. Det kanske skulle komma en ny till våren, var det någon som lär ha sagt. Men hagen för gungställningen höll inte måttet enligt EU-standard. Jag förmodar att man utgår från någon slags riskanalys när man kräver viss storlek på hagen för gungor. Bra med risktänk kring barn! Synd att man inte tagit i beaktande skicket på staketet för samma hage. Det är livsfara för barn och vuxna! Eller järnröret som sticker upp mellan bänkarna. Mossan på asfalten som blir glashal vid nederbörd. Tallbarren i drivor är också de halkrisk.

Eftersom gungställningen togs bort helt och hållet bytte man inte heller ut någon av de andra gungorna mot småbarnsgungor. Så nu är vi utan. Oturligt eftersom det just nu bor många mindre barn i området.

Lekparken städas inte, trots att det är kommunens lekpark. Det får vi boende i området ordna med. Buskarna klipps inte och stigen som löper runt lekparken äts successivt upp och förvandlas till skog. Slyn förvandlar kullen vid till skog. Ogräsrensning ordnar vi boende med. Gräsklippning likaså. På kommunens mark. Kommunens lekpark.

En önskan vore, när dylika ingrepp görs, att det kunde föregås av någon slags kontakt med boende/bostadsrättsförening. Tänk så enkelt det hade varit att hänga om en gunga. Eller kapa staketet och fylla på med riktig leksand i hagen. Och lite underhåll av lekparken?

Småbarnsförälder Gideonsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons