Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Makten framför allt - men för vem?

Svar på Lennart Rosenbergs insändare ”SPI, visa att ni finns till” (VLT 10/2).

Annons

Tänk på alla 30-talister och detta valår 50 procent av alla 40-talister som har pension, då har jag inte räknat med den grupp som redan finns, de som har förtidspension. Hur många de är vet jag inte, men alla vet att barnkullarna på 40-talet var stora.

Det är ju i dessa grupper vi ingår i. Går vi samtliga och röstar på SPI, så blir vi pensionärer en maktfaktor och då kan inte de som har makten eller får den förbise oss. Vi har alla trott på en dräglig pension att leva på, men våra efterkommande verkar ha beslutat att gömma undan oss och i stället för att hjälpa till att tänka på sin nästa generation och göra rätt för sig, sko sig på dem som nu är i pension eller ska bli pensionärer.

Nu när det är valår passar alla partier att fria till oss och jaga våra röster för att få regera och se efter sitt eget hus och plånbok.

Vi pensionärer ser att de löften som ges aldrig infrias utan vi blir bara fattigare.

Partierna har dessutom satt en spärr för förlust av pengar inom pensionsystemet, så att vi inte kan tillgodogöra oss ens den inflation, som vår pension egentligen har sänkts med i flera år. Löntagarna har alltid fått sin lön höjd med motsvarande inflation och lite till. Att låna utomlands för att sänka skatt för andra och minska pensionen för de mest sårbara i vårt samhälle tycker jag är en skam för Sverige som nation!

Pensionär och medlem i SPI

Ingemar Hernefeldt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons