Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medborgare – ta ansvar och hjälp polisen!

Annons

Kommentar till insändaren "Upp till bevis, polisen" (12 maj). Vad har polisen att bevisa när det gäller enskilda brott? Det är väl helheten man ska göra en bedömning av? Idag vinklas det i media (VLT) om bilbränder, allmän skadegörelse, olaga hot, laserpekare med mera, främst på utsatta ställen som Bäckby centrum och Skallberget. Allmänheten luftar sitt missnöje genom dessa artiklar. VLT låter även en yngling som bränner bilar komma till tals, där han skyller på samhället.

Polisen gör sitt yttersta för att skapa en trygghet och vill samtidigt känna en stolthet för sitt yrke. Men det räcker inte, i Insändare, Facebookgrupper och kommentarer och reportage flödar påståenden om hur otryggt det är.

Då bör man tänka på att dessa ungdomar tar otroligt viktiga resurser från övriga brott. Där har vi en grövre kriminalitet som kan jobba "ostört".

Ta ett större ansvar som medborgare, föräldrar, släkt och vänner på dessa områden. Kommunicera bättre, reagera och agera konstruktivt och var behjälpliga mot polisen. Men även mot hela samhället. Det är vi som skapar samhället tillsammans.

Som ordförande i en av Västerås största bostadsrättsföreningar, där det finns mycket stök, så möter jag polis och civilare dagligen. De gör allt för att skapa trygghet. Men fler borde ta ansvar för att underlätta för dem.

Det sista de behöver är ett samhälle emot sig. Som hela tiden får komma till tals om hur dåliga de är. När det gäller resursbiten ligger det på politisk nivå och på högre chefer. Där måste det fram mer pengar. Men stå upp för dem som faktiskt jobbar operativt. De gör skillnad!

Jimmy, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons