Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer att göra för unga!

Jag tycker att skolan borde ha aktiviteter efter skolan. Detta skulle göra att eleverna har något att se fram emot vid skoldagens slut.

Annons
Match. Det borde finnas fler aktiviteter efter skoldagens slut, tycker skribenten. Bilden: handbollsmatch mellan Rönnbyskolan och Apalbyskolan.            Foto: Tony Persson/arkiv

Många av dagens ungdomar rör på sig alldeles för lite, men om skolan höll i aktiviteter såsom dans, fotboll och innebandy så skulle fler börja motionera och ungdomarna skulle vara vid bättre hälsa.

Dessutom så är det ju vetenskapligt bevisat att kroppen och psyket hänger ihop så om vi mår bra fysiskt så kan vi också börja prestera bättre i skolan.

Det är ju också så att en av flera anledningar till att många ungdomar sitter för mycket vid datorn är faktiskt att vissa helt enkelt inte har råd att gå i någon aktivitet på fritiden. Om skolan har gratis aktiviteter så skulle nog bra många fler gå med.

Även ungdomar som kanske ser väldigt negativt på att hålla på med till exempel dans eller fotboll kanske upptäcker att det faktiskt är kul om vi bara ger dem en chans att prova på.

Om vi hade aktiviteter så skulle det också innebära att skolan kan ställa upp i tävlingar och cuper och på så sätt göra lite ”reklam” för laget och skolan.

Vi elever har försökt lösa detta själva genom att föra det vidare till rektorn men det känns inte som att det gick något vidare. Så ja, om ni vill att vi ungdomar ska röra på oss i stället för att bara sitta framför datorn hela dagarna, lös det. Ni kan inte bara sitta och göra ingenting, det räcker inte med att ni säger åt oss att gå ut och göra något.

Hjälp Västerås ungdomar att gå ut och röra på sig, fixa aktiviteter så att vi i alla fall har någonting att göra på dagarna.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons