Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mest tomma ord när politiker diskuterade äldrevård

Annons

Pensionärsföreningen SPF organiserade ett möte med Västerås kommuns äldrenämnd. För att få ordning på politikernas svar, hade SPF gjort en frågelista där politikerna under tre minuter fick lämna sin syn på hur respektive parti ville driva äldreverksamheten. Det blev många ord utan egentligt innehåll. Centerpartiet, Liberalerna och Moderaterna gjorde bästa försöken att forma en viljeinriktning. Västerpartiet, Miljöpartiet och Kristdemokraterna kom aldrig fram med åtgärder, som skulle förbättra vården. Sverigedemokraterna redovisade några bra tankar. Socialdemokraterna hade det mödosamt att förklara var Teljebäcks ”överskottsluft” fanns i äldrevården. Man fick erkänna, att det saknades 70 miljoner kronor som en mycket stor felbudgetering från den styrande koalitionen.

Ordflödet från politikerna gav en mycket fadd smak i munnen. Moderatorn gjorde ett bra jobb, men tiderna för ett svar var för långa för varje politiker. Kan man inte sammanfatta inom 15 sekunder och fånga budskapsmottagaren, så missas målet. En minut ska räcka till, om politikerna kommer till mötet förberedda för att förmedla ett budskap. Ingen frågestund var inplanerad.

Den svaga kunskapen om sociallagstiftningen och kraven från den 25 procent stora väljargruppen äldre märktes tydligt. Många äldre saknar bra bostäder att flytta till, så att stora lägenheter och villor frigörs på marknaden. Det finns också stor ensamhet. Gränsområdet seniorlägenheter, trygghetsboenden och vårdboenden måste hanteras politiskt.

Ingemar Andréason

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons