Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minskad anhöriginvandring bättre än "asyltak"

Annons
Vad menar statsministern med uttalanden om asyltak?

Jag förstår inte hur man kan sätta ett tak på en internationell överenskommelse som asylrätten. Antingen följer Sverige internationell rätt och beviljar asyl till dem som har rätt därtill (endast undantaget asylsökande som berörs av Dublinförordningen). De lär varken bli fler eller färre oavsett flummiga uttalanden om "asyltak"!

Innebär Löfvens och Kristerssons uttalande om ett "asyltak" som en minskning av antalet asylsökanden så måste ju i ärlighetens namn de tidigare årens höga antal godkända "asylsökande" varit något helt annat än sökande med faktiska asylskäl. Erkänner möjligtvis Löfven och Kristersson att många som beviljats asyl snarare varit ekonomiska invandrare som saknat asylskäl, men som av en generös och naiv invandringspolitik ändå beviljats uppehållstillstånd?

Tveklöst måste vi drastiskt minska invandringen till Sverige. Det borde inte gå med inskränkningar i asylrätten men det skulle definitivt fungera med ett tills vidare, och på obestämd tid, stopp av anhöriginvandringen som dessutom skulle ge betydligt bättre effekt i antal nyanlända i Sverige.

Leif Kullberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons