Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muslimska flickor måste få samma frihet som pojkar

Annons

Replik till "Slöja ska behandlas som ring i örat" (24/3).

Jag är mycket stolt över att Sverige har haft möjlighet att ta emot människor som har tvingats fly från sina hemländer. Jag är också mycket stolt över att få leva i en av världens mest jämlika demokratier.

Demokrati förutsätter fria tankar och respekt för varandra och varandras åsikter. Det är därför glädjande att ni bildat Muslimska kvinnor i Västmanland och jag önskar er allt gott med ert nätverk.

Jämställdheten har krävt och kräver fortfarande hårt arbete. Därför, kära muslimska systrar, blir jag ledsen när jag ser småflickor med slöja eller en niqabhöljd kvinna eskorterad av en pojke/man. Jag blir ledsen när jag läser om bröder som måste vakta sina systrar, unga tjejer som tvingas bära slöja och inte får träffa kompisar efter skolan. Jag blir självklart också förtvivlad när jag läser om hederskulturen.

Så snälla Muslimska kvinnor i Västmanland (eller någon annan seriös talesperson), förklara hur ni tänker om att sexualisera småflickor. Hur ni tänker om flickors/kvinnors rätt till samma möjligheter som pojkar/män.

Som jag ser det, måste det kännas hopplöst att vara barn eller tonåring om man inte får möjlighet att vara en självklar del av det samhälle man växer upp i. Som jag ser det, måste det skapa vilsenhet och jag ser ett uppenbart samband mellan detta och risken för ”radikalisering” och glorifiering av terrorgruppen IS. Hur tänker ni?

Slutligen, SD:s motion är jag helt emot.

Lena Wallin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons