Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Offra inte välbesökt park för höghus

Annons
Planerna gäller 140 nya lägenheter.Illustration: E/S-A arkitekter

Såg för någon vecka sen att det finns planer på nya höghus i parken bakom Ica Haga. Jag har full förståelse för att vi behöver bygga fler bostäder i Västerås, men att kraftigt reducera en välbesökt och populär park och samtidigt kraftigt öka antalet boende i området som ska dela på utrymmet känns som en förlust för alla. Speciellt för hundägare är denna park ideal då vi har en rymlig hundgård, som jag förstår kraftigt kommer reduceras i storleken, och dom nya husen skulle dessutom kasta en skugga över en stor del av parken under eftermiddagarna.

Föreningarna i området jobbar redan för fullt med att hitta lösningar på den konstanta parkeringsbrist som gäller, dessa problem kommer ju knappast bli mindre med fler boende på samma yta. Att bygga på dåligt utnyttjad ödemark som Nordanby äng är ett jättebra sätt att koppla ihop staden, men låt oss som bor i täta bebyggelser få ha kvar våra grönområden.

Jag uppmanar alla i fastighetsnämnden att besöka parken en solig sommareftermiddag när gräsmattorna är fulla med folk som solar, barn som spelar fotboll och hundar som busar i hundgården, eller varför inte en vinterdag när pulkabacken är full och skridskobanan nyspolad. Denna park behövs, tänk om!

Bekymrad Hagabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons