Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oförändrade avgifter för de minsta båtarna

Annons

Svar på Birger Brodahl insändare ”Båtägarna blev överkörda ännu en gång” (VLT 27 januari).

När båtavgifterna för land och vatten separerades innebar det att det som många under en lång tid önskat äntligen kommit till stånd. Avgifterna hade emellertid legat oförändrade över ett antal år och behövde justeras inför uppdelningen. (Naturligtvis hade det varit bättre om en höjning gjorts varje år, men så hade nu inte skett.)

Västerås har sedan länge principen att båtplatserna ska vara självfinansierade och avgifterna behövde höjas för att behålla denna princip. Framför allt mot bakgrund av de investeringar för många miljoner som skett under senare tid.

Vi valde dock att låta avgifterna för de allra minsta båtarna ligga oförändrade. Alltså ingen höjning och därför heller ingen sänkning.

Däremot blev det en ganska kraftig höjning för de största båtplatserna när uppräkningen över åren gjordes. När nu avgiften endast avser plats i vatten fick de en sänkning. Sänkningen blev till en nivå som motsvarar principen att båtplatserna ska vara självfinansierade. En princip som fungerat bra över åren. Och som kan ge långsiktigt stabila förutsättningar får Mälarstaden Västerås betydelsefulla båtliv.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons