Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orimligt lång väntan på röntgen

Annons
Nu är det 10-12  veckors väntetid till magnetröntgen, enligt skribenten.

Upphandlingen av röntgentjänster i Västmanland är ett misslyckande av stora mått! Remiss till röntgen får endast skrivas till Unilabs. Som inte klarar av uppdraget.

I nuläget är det 10-12 veckors kö till magnetröntgen. Det kan inte, på något sätt, anses rimligt. Varken ur kostnadsperspektiv eller för det mänskliga lidandet det orsakar. Att det dessutom är så att, som i mitt fall, ortopedkliniken inte tar emot patienter utan genomförd magnetröntgen (vilket är rimligt i sammanhanget) gör ju att väntetiden från röntgenremiss till eventuell fortsatt utredning och behandling i värsta fall kan bli upp mot sex månader.

Sex månader där jag inte kan arbeta (med där följande inkomstbortfall för mig och fördyrade kostnader för arbetsgivaren), har fruktansvärt ont, stora rörelseproblem och med stora problem att sova medicineras med starka dyra mediciner. Jag lever med en stor oro då jag för tre år sedan hade cancer. Har den kommit igen?

Jag blev sjuk i början av september. Remissen till magnetröntgen gick iväg 9 september, efter skelettröntgen som visade flera problem att utreda vidare. Senast jag ringde Unilabs fick jag "kanske i slutet av januari" till svar

Jag är rätt så tuff och har ett stort nätverk av människor som stöttar mig. Men jag knäcks lite varje dag. Hur mår resten av de som väntar i kön? Vems är ansvaret?

Marianne Möllerström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons