Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärer – förenen eder

Utan att vara politiskt engagerad har jag tidigare givit uttryck för min förtrytelse över hur ofattbart illa pensionärerna behandlas i beskattningshänseenden, jämfört med löntagarna.

Annons

På insändarsidorna har alltfler skribenter på olika sätt instämt i och förtydligat kritiken över de uppenbara orättvisorna.

SPI, Sveriges Pensionärers Intresseparti, har för kännedom tillsänt mig sitt omfattande partiprogram. Efter att ha tagit del därav måste jag med entusiasm bekänna att SPI:s berättigade kravlista alldeles utomordentligt väl överensstämmer med ”vanligt folks” sunda åsikter, alltså inte bara pensionärernas, och inte blott i pensions- och skattefrågor utan även beträffande samhällsfrågor av alla slag i övrigt. Vilket fint Sverige vi skulle få om allt som SPI kräver också kunde förverkligas!

Men, men, men ... Det räcker inte med enbart skrivna ord, om vi skall få en förändring till stånd. År efter år går och ingenting händer, utom till det sämre.

SPI måste hjälpa oss att på ett mer uppmärksammat och uppseendeväckande sätt ”röra om i samhällsgrytorna”. Till exempel genom att anordna gemensamma torg- och gatudemonstrationer. Och genom protestaktioner, gärna ända in i Riksdagshuset!

Alltså, upp på barrikaderna för att kämpa och riva ner det nuvarande hopplösa dödläget för i synnerhet pensionärerna.

Agera, aktivera, agitera – gå till storms!

Bo Ljungqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons