Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen måste vara ute och agera på fältet

Annons

Först vill jag svara Jennifer (25/8) som i sin insändare tycker att det är fegt att inte anmäla när man ser ett brott.

Jag vill tala om att jag anmält vid flera tillfällen utan att någon åtgärd vidtagits från polisens sida. Jag tror inget något skulle hända även i detta fall då det är narkotika för eget bruk. Jag angriper hellre inte poliskåren i Västerås. Nej det är i så fall den högre ledningen i Stockholm som totalt misslyckats med sin nya organisation. Att regeringen delar ut pengar gör nog ingenting för att förbättra situationen då poliser flyr från yrket och man inte har nog med sökande till polishögskolan.

Problemet ligger nog snarare i att förbättra arbetssituationen för våra poliser.Nej det var inte för att piska upp någon hätsk stämning som jag skrev min insändare. Jag ville tala om hur jag upplever missförhållanden i min egen stad och att något måste göras innan samhället totalt kollapsar.

Knarkhandel har förekommit i centrum sedan 60-talet. Under 70-talet var polisen organiserad på ett helt annat sätt. Man hade lokala poliskontor ute i bostadsområdena och poliser som Sten Axelsson med flera som visste vilka som rörde sig i Västerås kriminella värld. PO Rask vid Västerås stad talar ju om att man är medveten om problemen i centrum och man har handlingsplaner, men dessa sätts ju aldrig i verket utan fastnar gärna i de byråkratiska pappershögarna på Stadshuset.

Det är inte byråkrati som behövs utan handling på fältet. Det gäller att på alla sätt försöka bryta den negativa trenden.

Jag har aldrig tidigare känt mig otrygg i Västerås men nu tänker jag mig för när jag går ut efter att det blivit mörkt.

Numera utsätts till och med barn för rån av datorer när de går från skolan. Det sker knivdåd, skjutningar, stölder och snatterier, våldtäkter, stenkastning mot personal i räddningstjänsten och framför allt är det bilbränder nästan varje dag. Jag tycker att de föreslagna handlingsplanerna omedelbart borde sättas i verket.

Titta på hur danskarna håller på med åtgärder i Köpenhamn. Kanske detta skulle vara något för Västerås. Se till att den negativa trenden bryts så vi får ett tryggare och bättre och mindre brutalt Västerås.

Bekymrad över utvecklingen

Läs också: Polisen: Vi jobbar aktivt mot knarklangningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons