Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiska partier, vilka tänker ni prioritera – byggherrarna eller barnen?

Annons
En öppen yta vid Fridnäs tennisbanor ska bebyggas med bostäder, enligt ett förslag.

Kommunen är dessvärre i full färd med att låta byggherrarna Svensson och Kadesjö exploatera Stallhagen till den absoluta bristningsgränsen, gränsande till absurditet. Detta trots att den kommunala servicen i närområdet inte är fullgod, då det exempelvis redan idag finns en skriande brist på grundskoleplatser. De sista 4 000 kvadratmeter mark som finns kvar vid Fridnässkolan ska säljas ut och ett markanvisningsavtal finns. Kommunen äger således fortfarande marken och kan låta markanvisningsavtalet löpa ut. Om den politiska viljan finns.

Det finns ett skriande behov av mark till skolverksamhet där denna mark passar ypperligt och kommunen har tidigare ritat en kompletterande byggnad på platsen. Att byggherrarna inte tänker ta något socialt ansvar och backa från sina planer trots de massiva protesterna är tydligt. Deras mål är naturligtvis att tjäna pengar på attraktiv mark. Men tänker politikerna ta sitt sociala ansvar?

Nu kräver vi att samtliga politiska partier, även S och V, kliver fram och bekänner färg. Är det viktigare att byggherrarna ska kunna tjäna ännu mer pengar än att barn har skolor i sitt närområde? Är ni beredda att tillse att beslut fattas så att markanvisningsavtalet kan löpa ut i höst, Västerås behåller sin mark och att istället Fridnässkolan kompletteras på lämpligt sätt?

Väljare och boende på Stohagen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons