Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Posten, var god dröj

Behöver Posten mer folk som svarar i telefon? Finns Posten överhuvudtaget?

Annons

På tisdag eftermiddag den 15/4 skickade jag ett paket, Postens blå kartong, från Umeå till Västerås. På kartongen står att det att det tar 1-2 dagar att skicka inom landet.

Vid inlämnandet står det märkligt nog ”inlämnat efter stopptid” på det papper jag får trots att det lämnades in klockan 16.15 och stopptiden är 17.00. Jag får då beskedet att paketet inte kommer fram förrän den 22/4. Synnerligen snopet eftersom paketet innehåller presenter till en födelsedag 18/4.

Jag försöker då ringa Postens kundservice för att få information. Jag ringer i tre olika omgångar och väntar i telefonen varje gång cirka 45 minuter.

Den första halvtimmen säger telefonrösten då och då att man står i kö och ”vi gör allt för att du ska få komma fram”. Ingen uppgift om vilket nummer man har i kön, däremot ska man ”trycka 1” för att bli uppringd senare. Jag trycker ettan men får då beskedet att ”vi har inte den servicen nu, utan du kopplas till kön”.

Till slut, sista kvarten jag väntar går endast signaler fram, utan att någon säger ”tack för att du väntar” längre. Då ger jag upp för tredje gången.

Jag undrar om inte Posten behöver mera folk, åtminstone någon som svarar i telefon. Om nu Posten finns över huvud taget?

Olle Gunnarsson, Umeå

Posten svarar:  

Till att börja med vill jag be om ursäkt för den väntetid du upplevt hos vår kundservice. Du som kund ska alltid kunna räkna med att få snabb och professionell hjälp med dina frågor.

Under den senaste tiden har vi haft extra hög efterfrågan av Postens tjänster, vilket dessvärre får effekter på vår svarstid. Vi hoppas att svarstiden är på mer normala nivåer och att du slipper vänta nästa gång du har behov av att kontakta oss.

AGNES KARLSSON

chef kundservice, PostNord

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons