Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PostNord: Vi sponsar inte föreningar

Annons

Från årsskiftet går det inte längre att skicka ekonomibrev.

Svar från PostNord. Signaturen Kassören (VLT 12 juli) är besviken på PostNord för att kostnaderna för föreningspost ökar.

PostNord har ett uppdrag att varje vardag dela ut och samla in post till och från alla Sveriges hushåll och företag. Eftersom vi är ett affärsdrivande bolag ska den som köper våra tjänster också betala vad hanteringen kostar. Inga skattemedel stöttar vår verksamhet, och vi har inget uppdrag att sponsra föreningslivet i Sverige.

För många år sedan när brevmängderna var större valde PostNord att erbjuda tjänsten ekonomibrev, en brevtjänst med lägre porto och längre leveranstid, men i takt med att antalet brev som PostNord hanterar minskar, blir det extra viktigt för oss att sträva mot en kostnadsorienterad prissättning.

Vi har genomfört stora besparingsaktiviteter för att anpassa hanteringen till kundernas nya vanor, men vi behöver också öka intäkterna för att behålla och stärka kvaliteten i brevhanteringen.

PostNord slutade sälja frimärken för ekonomibrev den 1 april. Möjligheten att skicka frimärkta ekonomibrev upphör den 31 december 2017.

Kent Andersson

Tf produktionsområdeschef PostNord

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons