Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt om ROT-avdrag

Svar på Hans Ohlssons insändare ”Orättvist ROT-avdrag” (VLT 13/1).

Annons

Hans Ohlsson, ordförande i Hyresgästföreningen, skriver att bostadsrättsägare har rätt till ROT-avdrag för tilläggsisolering. Detta är fel. Det är endast villaägare som har rätt till ROT-avdrag fullt ut.

På Skatteverkets hemsida under ROT-arbete, Bostadsrätt, står det klart och tydligt att varken föreningen eller bostadsrättinnehavaren har rätt till ROT-avdrag för tilläggsisolering. Det är endast arbeten som utförs i ägarens lägenhet som man kan få ROT-avdrag för. Till exempel måla fönster invändigt men inte utvändigt, inte fönsterbyten och så vidare.

Jag håller med om att Husarbete, som är den sammantagna benämningen på ROT-avdrag och hushållsnära tjänster, är djupt orättvisa. Tillsammans med fastighetsskatteomläggningen sker gigantiska överföringar av kapital till villaägare, ju dyrare villa desto större vinst.

De som betalar är de som har hyresrätter och bostadsrätter (med räntebidrag som ska fasas ut, efter det har bostadsrätter inte något avdrag för räntekostnader) och små villor som inte har nått upp till taket på den nya fastighetsavgiften, alltså villor med taxeringsvärde under 800 000 kronor. I rättvisans namn skulle alla ha samma avdragsrätter. Jag uppmanar alla att ta del av orättvisorna på Skatteverkets hemsida.

L Å Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons