Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så planerar vi näringsintaget

Annons

Till tisdagens soppa serverades det smörgås med två proteinrika pålägg, ost och kalkon.

REPLIK. Svar på insändaren Varför serverades mat utan protein på förskolan?. Tråkigt att du upplever det som att vi har serverat en mindre bra måltid till ditt barn. Som direkt svar på dina frågor: Självklart ska du kunna känna dig trygg med att ditt barn kan äta sig mätt och att måltiderna har en bra sammansättning. Låt mig berätta hur vi jobbar och hur måltiden såg ut i tisdags på Vasaparkens förskola.

Vi gör vår måltidsplanering utifrån Livsmedelsverkets näringsrekommendationer. Även soppmåltider ska så klart följa rekommendationerna och innehålla proteiner, kolhydrater och fetter samt fibrer, vitaminer och mineraler. Om proteiner inte ingår i soppan ska de serveras som pålägg eller mjölk till maten.

I tisdags serverades en grönsakssoppa med bland annat potatis, broccoli och majs på Vasaparkens förskola. Inte så proteintät mat, men absolut inte helt utan protein. Potatis, broccoli och majs innehåller en del proteiner. Till soppan serverades det smörgås med två proteinrika pålägg, ost och kalkon. Dessutom serverades mjölk och grönsaker, det gör det till alla våra måltider. Barnen ska alltid kunna äta sig mätta på ett bra sätt.

Värt att nämna är att vi i måltidsplaneringen även tittar på näringsintaget över hela dagen samt en längre period, oftast två veckor. Om ditt barn äter frukost, lunch och mellanmål i förskolan ska det stå för cirka 70 procent av dagsbehovet. Resterande 30 procent bör barnet äta utanför förskolan.

Kontakta oss gärna om du har fler synpunkter eller förslag!

Bo Norrman Chef Restaurangenheten, Barn- och utbildningsförvaltningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons