Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säg nej till alla droger – även cannabis

Annons

Cannabis-rökare i stadsdelen Christiania i Köpenhamn.

Svar på insändaren "Okunnighet om cannabis" (15/3). Att legalisera cannabis eller andra droger för att lösa gängkrig, mord och grovt våld är lika klokt och effektivt som att kissa i brallorna när du fryser. Det blir varmt en stund men sedan får du både fler och värre bekymmer än att du fryser lite.

För mig blir debatten riktigt känslomässigt laddad när personer som du slarvigt och i stor okunskap refererar till forskningsrapporter, varav de flesta hittas på Flashback, som gör gällande att cannabis och hasch är ”harmlösa droger”. En forskningsrapport kräver sin legitimitet och en kritisk källgranskning innan den har något värde och kan refereras till i några som helst sammanhang, speciellt de publika. Hade forskare och läkarexpertis haft samsyn i denna fråga och därmed rapporterat samstämmigt hade denna debatt av naturliga skäl inte funnits alls.

Cannabis ska inte vara lagligt i andra sammanhang än de specifika fall där vissa extrakt av cannabis används för smärtlindring och anledningarna är många som till exempel:

• Cannabis är narkotikaklassad (Läs: knark är inte bra för någon).

• Cannabis påverkar speciellt unga människors hjärnor, i vissa fall livslångt.

• Cannabis som du röker är slutprodukten av, och inkomstkällan till, en lång kedja av korruption, markövertagande, barnarbete, krig, mord, misär etc. Fast den delen behöver du aldrig se eller konfronteras med för den är så långt borta från vår värld. Förmodligen mindre skönt med ett bloss om du satt mitt i det snarare än i Sverige (Läs: Solidaritet).

Det finns bara ett sätt att komma till bukt med cannabis och andra droger. Det är att se till att det inte finns en marknad, inga köpare och inga pengar att generera. Ingen makt att utöva. Det skapar vi enbart genom att säga var och en säga ett tydligt nej.

Uffe Holm, snusare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons