Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sängliggande – men enligt Försäkringskassan borde jag ha jobbat

Annons

Jag har en fast anställning. Jag har arbetat många år, jag har betalat skatt i många år och har känt mig trygg med vårt lands trygghetssystem. Till nu.

Jag arbetar heltid och har ett mycket tufft arbete, det är stressigt och psykiskt påfrestande. Jag har under en lång tid haft mycket infektioner och varit hemma korta perioder från arbetet. Till slut fick jag ett flertal dåliga värden och blev utmattad. Detta ledde till att jag var tvungen att vara hemma helt från mitt arbete under ett par veckors tid och i stort sett helt sängliggandes för att därefter börja arbeta 75 procent igen. Jag fick medicinsk behandling och vidare utredning pågår. Min arbetsgivare betalade givetvis ut sjuklön under fjorton dagar och därefter gjordes en sjukanmälan till Försäkringskassan.

Efter sex veckor kommer ett brev hem till mig om att jag inte kommer att få sjukpenning för någon av de dagar jag har varit hemma. Jag borde ha kunnat arbeta heltid trots mina besvär. Utifrån detta brev försämrades mitt mående och en fruktansvärd sits har uppstått ekonomiskt. Är detta rimligt?

Jag vet väldigt väl att ett medicinskt underlag ska styrka nedsättning av arbetsförmågan. Men jag kan inte acceptera och respektera en myndighet som säger att jag borde ha kunnat arbeta heltid hela tiden trots att du mådde så dåligt, trots att jag var så yr att jag inte kunde stå på benen. Jag behöver nu ta den lilla energi som finns till att överklaga. Detta är skamligt.

Knäckt medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons