Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD har ingen plats i min kyrka

Annons

Ramnäs kyrka.

"Vi ska ta över" är huvudrubrik i Kyrkans tidning nr 29/30 2017. Nej! Ni ska inte ta över min kyrka, ni ska inte ta över mitt hem! Politik hör inte hemma i kyrkorummet! Min kyrka är öppen och tillgänglig för alla oavsett kön, etnicitet och sexuell läggning. Min kyrkas värderingar får ni inte rubba med era politiska och inhumana värderingar. Vi har inte plats för rasism och nazism i en kristen värld.

Min kyrka är glädje, skratt och tårar. Min kyrka ger lugn, ro och trygghet för sargade, sårade och vilsna själar. I glädjestunder som dop och bröllop, i svåra stunder av kriser så finns min kyrka där med sitt budskap – kärleken övervinner allt! Det finns många som inte går till kyrkan av olika skäl, men de vet att vi finns och vi vänder ingen ryggen den dagen vi behövs.

Jimmy Åkesson går till kyrkan när han blir kallad? Vem kallar honom? Han pratar om kyrkan som en av de få platser som håller oss svenskar kvar i ett gemensamt arv och att kyrkan blivit en politisk kraft som bidrar till polarisering i samhället. Just därför ska du inte in och klampa på ett område som inte är ditt!

SD har ingen plats i min kyrka – där är det de kristna värderingarna som styr, inte ett inhumant politiskt parti. Till valet i Sura-Ramnäs församling finns en SD-lista som består av fyra personer – jag vill inte ha in dem i kyrkofullmäktige och kyrkorådet. Det handlar inte om personerna i sig för jag känner dem inte. Det handlar om de åsikter de står för.

Säg nej till SD i kyrkovalet – låt kärleken vinna!

Carita Widjeskog Vice ordförande POSK i Sura-Ramnäs församling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons