Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukhusbesökare tvingas stappla fram längs Suckarnas gång

Annons

Västerås har ett stort och pampigt lasarett i landstingets regi, dessutom ett omfattande nät av VL:s stadsbussar till och från alla stadsdelar. Hur väl detta fungerar i alla avseenden känner jag ej till.

Däremot vet jag vilken plats som är den viktigaste att åtminstone en av stadsbussarna besöker med normal turtäthet, och den platsen är förstås närmast utanför lasarettets huvudentré! Så alldeles självklart!

Men fortfarande är hållplatsen i stället förlagd till ödemarken utanför lasarettsområdet, fjärran från huvudingången. För alla sjuklingar, speciellt gamlingar, halta och lytta, med svåra hjärtfel eller drabbade av något annat rörelsehindrande kroppselände, men som ändå använder sig av bussen som transportmedel (kanske av ekonomiska skäl), är det förenat med stor möda och pina att stapplande hasa sig fram den långa sträckan mellan hållplatsen och huvudingången, ofta med knagglig hjälp av en krycka eller rullator.

Eländet blir inte mindre av att man nu har byggt ett kostsamt "perrongtak" över en del av denna sträcka, som jag här och nu ger namnet Suckarnas gång, med goda chanser till att inom en snar framtid bli världsbekant som ett absurt praktexempel på mänsklig dumhet och inkompetent stadsplanering.

Det otroliga och obegripliga missförhållandet blir ännu större i vetskap om att det finns fullt körbara vägar fram till lasarettsentrén. Med lite annat "tänk" skulle en passande, ny hållplats lätt kunna tillskapas.

Sprids det kännedom om det nuvarande dåraktiga tillståndet i vår stad, kommer det att skrattas åt oss världen över!

Kan det verkligen vara sant kommer man att fråga sig. Kanske blir det en ny turistattraktion att besöka Västerås för att förvissa sig därom!?

Här är det läge att avsluta med Tage Danielssons underfundiga ord "Utan tvivel är man inte klok". Tänk efter!

Bo Ljungqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons