Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärpning besökare, släpp inte ut fåren på Björnön!

Annons

Betande får hjälper till att hålla Björnöns landskap öppet.

Bäste västeråsare! Efter tre år som arrendator av hagarna ute på Björnön så måste jag säga ifrån på skarpen! Idag söndag så fann jag åter att den största hagen på Norra Björnö stod med två stängselgrindar öppna på toppen av åsen. Det är den hagen som vetter mot slalombacken. Här brukar många cyklister vilja komma igenom och det är den orangea slingan. Dessutom hade spännbanden avlägsnats/stulits i vanlig ordning. Det som upprör mig är att det går djur i hagen! Vad tänkte du med, som gick igenom utan att stänga?

Djur utanför hagarna är aldrig bra med tanke på att hastighetsbegränsningen är 30 km/tim ute på Björnön men i realiteten håller trafiken 30-90 km/tim under dag- men framför allt kvällstid. (Det är kanske därför de som väjer för djur krockar med träd?)

Likaså har jag ledsnat på alla sönderklippta stängsel, nedkörda stolpar med mera. På vissa passager finns färister men ändå ska grindar förstöras. Ni har inget i hagarna med bil att göra! (Stölder av lamm med mera).

Så för att klargöra var jag står och vad du bör veta:

Öppnar du en grind så stänger du den.

Klipper du ett stängsel så klipper jag dig.

I övrigt så hoppas jag förvandla Björnöns betesmarker till vad de ska vara. Fina betesmarker! Nästa år kommer förhoppningsvis nöt att sambeta med fåren. Då kommer elstängsel att finnas och man klappar inte tjurar!

Arrendatorn av hagarna på Björnö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons