Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skiljeboskolan – en B- eller C-skola?

Annons

Vår dotter ska börja sjuan i höst och ser verkligen fram emot det. Hennes intresse för Skiljeboskolan var mycket stort, men efter informationskvällen mycket lågt!

Eftersom vi har äldre barn i familjen hade vi sett fram emot Skiljeboskolans informationskväll. I vanlig ordning startade informationen i aulan. Att aulan var spartanskt uppmöblerad och filmduken trasig kunde vi haft överseende med. Men en dålig och rörig information, som endast var riktad till föräldrar, var inte okej, då halva aulan var fylld med barn som, precis som vår dotter, med spänning sett fram emot informationen.

I över en timme ”mässade” rektor och lärare, mestadels högläsande från det bildspel med ett oändligt antal bilder, som visades. Informationen var helt omöjlig att få ett sammanhang i och förstå för barnen som var där, annat än att man ska få en egen bärbar dator. Vi föräldrar har redan fått informationen, både via flera brevutskick och via föräldramöten på skolan, varför den kändes onödig.

Budskapet till oss oroliga föräldrar var tydligt från ansvarig rektor. Allt ska lösas med trygga barn och de kan lära sig på olika sätt, till och med genom att krypa omkring på golvet. Vi summerade informationen som flummig och rörig.

Extra intressant blir det om vi jämför med nya Centrumskolans information, där man tagit in ”det grova artilleriet” med direktören, områdeschef, rektorer och projektledare för det stora förändringsprojekt som nu genomförs. Strukturerad, bra information, riktad till framför allt blivande elever, men också föräldrar. Och – en teknik som fungerade, välregisserat in i minsta detalj. Bildspelet bestod av fyra bilder som innehöll det väsentligaste.

För oss var det ett oerhört tydligt budskap som Proaros och Västerås stad förmedlar: Skiljeboskolan är en B-, kanske C-skola som det inte kommer att satsas på, medan Centrumskolan blir en A-skola som får alla resurser.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons