Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skippa bussen – ta cykeln

Svar på Alexander Sture Skoogs insändare om hur illa bussarna fungerar (VLT 12/4).

Annons

Eftersom du tycks bo i närheten av Centralstationen – då du när du blev avkastad kunde gå hem och ändå bara komma 20 minuter för sent – vill jag rekommendera dig följande:

Ta cykeln.

Om du bor i City så är det inte så långt till Viksängsskolan och det är inte någon speciellt krävande väg utan cykelbana hela vägen.

När jag var 15 år bodde jag på Önsta-Gryta och cyklade varje dag till min högstadieskola, Hagaskolan, (du är för ung för att komma ihåg den, men den låg där Hagalidsvägen ligger nu) oavsett om det var snöstorm eller solsken.

Jag hade 4,9 kilometer cykelvägen (enligt mätinstrument från Eniros karttjänst) och jag behövde aldrig klaga på dåliga bussar.

När det var för kallt för att cykla tog jag bussen och såg då till att jag faktiskt tog en så tidig buss att jag var i skolan minst 15 minuter innan första lektionen startade.

Du hade inte orkat med min mormors skolgång – då hon fick gå en mil till skolan varje dag.

Jag har också en känsla av att du överdrev vad chauffören sa till dig, då jag aldrig mött en chaufför som sagt sådant när mitt kort krånglat.

Sen en uppmaning till alla föräldrar:

Tänk på hur ni kom till skolan och fundera sedan om ni verkligen ska ge barnen lift eller om de ska få motion och gå/cykla till skolan.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons