Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta att slösa med belysningen

Att spara energi i vardagen är viktigare än ett jippo som Earth hour.

Annons
Upplyst. Idrottsplatsen vid före detta Wenströmska.

Nu har man genomfört ett jippo som kallas Earth hour. Tanken kan väl vara god att vi skall uppmärksammas på det önskvärda i att minska på vår energiförbrukning.

Viktigare än att släcka belysningen under en timme per år är dock att spara i vardagen och att öka förståelsen för vikten av detta. Jag tycker att man inom kommunen skulle utse informatörer och starta studier för hur man kan minska energiförbrukningen och i vissa fall slöseriet.

Jag cyklar ofta förbi idrottsplatsen vid före detta Wenströmska skolan. Belysningen verkar högeligen överdimensionerad och lyser upp nejden. Dessutom är den fullt påslagen när den inte behövs, då det finns tillräckligt dagsljus. Man kunde reducera effekten till hälften eller mindre och begränsa tillfällena och tiden då den får användas.

Dessutom verkar det som att man vintertid värmer upp konstgräsplanen för att smälta snön. Fotboll är ingen vintersport. Viss träning kan väl ske inomhus om man vill hålla i gång.

Det finns säkert på många idrottsanläggningar där man kan spara energi, till exempel för konstfrysning, belysning och uppvärmning.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons