Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadsbor tycks tycka att allt är samhällets fel

Annons
En del ställer obegripliga krav på samhällets transporttjänster, tycker skribenten.

Alla dessa ständiga klagomål på att samhällets gemensamma färdtjänster inte kommer i tid, är trasiga eller inte kommer alls. Det gäller flyget, tågtrafiken, landsvägsbussar, spårvagnar med mera. Det är främst stadsborna som klagar. De har fått för sig att samhället skall ställa upp för dem vardagar som helgdagar, i vått som i torrt då de skall ta sig till sina arbeten eller åka på sina lustresor.

Ingen människa kan i dag som tur är råda över vädrens makter. När det är 20 grader kallt, snöstorm eller skyfall, då får väl stadsborna krypa ur sängen ett par timmar tidigare, bilda egna insatsstyrkor som skottar hållplatser, perronger och växlar rena så att kollektivtrafiken kan ta sig fram i tid. Då kunde ni slippa skriva ersättningskrav till samhället när ni kommer 20 minuter för sent till arbetet, det är ju alltid någon annan som måste betala era fakturor. Det är egentligen obegripligt vilka krav en del medborgare ställer på samhällets olika transporttjänster.

Vi som bor på landsbygden eller i skogen har mestadels flera kilometer till närmaste järnvägsstation eller busshållplats och får väl ta oss fram bäst vi kan. När vi halkat i diket med våra privata bilar har vi tur om någon hjälpsam kamrat med fyrhjulsdrift kommer och drar upp oss. Det kommer ingen ersättningsbuss och skjutsar oss vidare. Vem skall vi skicka räkningen till?

Harald Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons