Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Steam inte värre än andra i hotell- och restaurangbranschen

Annons
Steam Hotel i Västerås.

Jag reagerade på artikeln om dåliga arbetsförhållanden på Steam Hotel. Jag har arbetat hela mitt liv inom hotell- och restaurangbranschen och det som beskrivs i artikeln är inget unikt för Steam. Så ser det ut till och från i restaurangbranschen. Det är ett serviceyrke där vi arbetar för att ge gäster en upplevelse över förväntan. Det är stressigt och det blir långa pass med rast när det passar bäst för gästerna. När en organisation är ny så är det en prövotid för att organisationen att sätta sig. Som anställd kan du även säga nej till övertid om det känns ohållbart. Men du ingår i ett team så ofta ställer vi upp för varandra då vi brinner för service.

Många förstår inte vad branschen innebär när de kliver in i den. Som jag förstår har Steam haft en del oerfaren personal som inte riktigt klarat av det yrket står för, om jag läser uttalanden kring bemötande och service, just i servicen i restaurangdelen på deras hemsida.

Känns onödigt att hänga ut Steam som dålig arbetsgivare då det förekommer till och från på de flesta hotell och restauranger till en början innan rutiner satt sig.

Eva

Gammal "restaurangräv" med många år i branschen

För Plus-kunder: Personal larmar om usla arbetsförhållanden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons