Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa bygget vid badhuset

Annons
Fem hus med lägenheter planeras nära Kristiansborgsbadet. Efter ombyggnad ska badet drivas privat.

Västerås har sålt Kristiansborgsbadet till en privat entreprenör för en symbolisk summa. Innan försäljningen har kommunen förbundit sig att renovera badhuset för cirka 20 miljoner kronor. För att entreprenören ska få god avkastning har man med hjälp av en byggfirma fått erbjudande att uppföra fastigheter med 60-120 lägenheter runt badhusets grönområde.

Stadsledningskontoret har tillsammans med byggnadsnämnden ansett det olämpligt att bebygga den lummiga och gröna ekparken som omger badet (KS§397).

Kultur- och miljöanalys har utförts av en arkitektbyrå på uppdrag av Västerås stad där man betonar kullens värde som rekreationsområde och naturpark för staden.

Man måste betänka att badhuset med den omgivande kullen är k-märkt och inte alls tänkt att exploateras på detta sätt. Den enda kopplingen som dessa hus har med badhuset är ekonomisk varför husen bör placeras på lämpligare område.

Husen får inga egna parkeringsplatser, utan man planerar att bygga parkeringshus vid högskoleområdet. Hur många köper dyr plats där?

Redan i dag är befintliga gator runtom badhuset igenproppade med köer och svårigheter för sopbilar, renhållning etcetera att komma fram.

Besviken västeråsare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons