Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Större grupper i förskolan är fel väg

Annons

Det har länge varit brist på förskoleplatser i Västerås. Detta har uppmärksammats och påpekats under många år. Trots detta har Västerås stad inte lyckats skapa tillräckligt med förskolor och förskoleplatser.

Barngrupperna i förskolan är redan stora i Västerås. Förskolepedagoger i Sverige har också fått fler administrativa uppgifter. Mina barn som i samband med lämning tidigare möttes i hallen av pedagogens fulla uppmärksamhet får nu istället säga hej till en pedagog med fokus på en Ipad som hon/han fått för att registrera barnets tider.

Vi har nyligen fått veta att Västerås, för att hantera bristen på förskoleplatser, nu förväntas arbeta med ytterligare fler barn per barngrupp. Detta innebär att tiden och uppmärksamheten som varje enskilt barn i Västerås får begränsas ytterligare.

Jag tror vi är många som känner oro för hur barn och pedagoger i Västerås kommer att må i och med detta. Frågan är både hur de kommer orka med sina dagar och hur de stora barngrupperna påverkar individernas mående på sikt.

Jag känner besvikelse över att arbetet med att bygga förskolor och skapa förskoleplatser inte på långa vägar varit tillräckligt för att tillgodose behovet. Även stor frustration och oro över att det blir större barngrupper i nuvarande lokaler.

Västerås stad behöver tänka om, prioritera minskade barngrupper och ökad personaltäthet.

Mamma i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons