Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort behov av busslinje ner till Öster Mälarstrand

Annons

Det här är min åsikt angående bussförbindelse ner till Öster Mälarstrand. För cirka 4 år sedan, när vi flyttade ner hit, påtalade jag detta för kommunen och VL.

När man planerar och bygger en helt ny stadsdel, som man gjort i Västerås på Öster Mälarstrand, måste man väl planera in en busslinje?

Det finns inga skäl att påstå att utrymme saknas. Varje dag åker lastbilar med släp på de gator som nu finns. De tycks inte ha några problem att ta sig fram. Ibland behöver den långa bilen också backa och det verkar inte heller vara något stort problem. En buss skulle kunna ta sig fram på nuvarande gator och linjen kunde byggas ut och anpassas vartefter ny byggnation blir klar.

Det finns boende här nere som inte har någon bil eller som gärna vill åka mer kollektivt och miljövänligt, men som har problem att gå ut till Mälarparksvägen (Viksängskyrkan) eller till Vinggatan (vid Lidl). Vi som är äldre (över 65) hänvisas till Flexlinjen, men tyvärr måste man då planera och beställa sin resa i god tid för att vara säker på att komma i tid dit man ska.

De yngre behöver säkert också tillgång till en busslinje när hösten kommer med dåligt väder, mörker och i vinter snö och halka.

VL har nu fått fram bra bussförbindelser och tidtabeller i övriga Västerås. Låt oss här nere i den nya stadsdelen också få ta del av det. I Västerås fortsätter nybyggnationen på många områden. Ansvariga på kommunen, planerare och arkitekter, se till att bussgator finns med i er planering från början.

Kerstin Pennanen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons