Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sunkigt på Björnöhalsens badplats

Annons

Handduk.

Tillsammans med två förskolebarn besökte jag och min syster häromdagen Björnöhalsens badplats. Vi blev både illa berörda och arga över skicket på Västeråsarnas främsta friluftsområde.

Vi höll till på den delen av stranden som ligger närmast husvagnsområdet. Gräsmattan var full av småskräp, fjädrar, fimpar och kapsyler. Badstranden var under all kritik med grumligt vatten fullt av växtdelar och annat skräp, grov mörk sand, med en fiberduk (som jag gissar skulle hålla sanden på plats) svävande runt i stora sjok i strandkanten.

Med andra ord kändes det varken inbjudande att ligga ner på gräsmattan eller att bada. När vi istället gick upp till lekplatsen framför kiosken fann vi en tom gungställning utan en enda av gungorna på plats och ingen bänk i närheten för föräldrar att sitta på medan barnen leker med den övriga lekutrustningen som bestod av ytterligare tre saker.

Är det verkligen så att det här räknas som en okej och acceptabel nivå på ett av Västerås med populära utflyktsmål för barnfamiljer? Utan att vara petig fann vi det vi såg sunkigt, eftersatt och ganska motbjudande. Västerås som stad och dess innevånare som inte har egen stuga och strand att åka till är värda något bättre. Vi ser fram emot en respons från ansvarig förvaltning.

Karin Hedberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons