Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige bör lämna EU

Nu stundar val till EU-parlamentet. Aldrig har väl EU-politiker varit så intresserade av svenska medier – som nu.

Annons
Vilka väljs in? EU-parlamentet består nästa mandatperiod av 751 ledamöter från 28 länder.                Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

Och aldrig har de väl alla varit så angelägna att trumma ut budskapet att de politiska besluten skall återföras till Sverige – som nu. Men vilken avgörande betydelse tror de att man med futtiga tjugo svenska mandat kan påverka parlamentets 751. Den svenska stormaktstiden tog slut år 1721.

Enda sättet att återfå respekt och handlingsfrihet för Sverige är att lämna unionen, innan vi fullständigt försvinner i slukhålet.

Ryggdunkarna i Bryssel vill inget hellre än att EU-flaggan hissas på flaggstängerna i svenska villaträdgårdar och att vi byter den svenska nationalsången mot EU-hymnen. Helst skulle de också vilja se symbolvärdet med bara ha ett enda europalag i till exempel olympiska spel och fotbolls-VM. Men det vågar man inte föreslå ty då skulle envar inse vartåt EU-parlamentarikerna strävar.

Om det funnes något mått av kompetens hos EU-politikerna skulle de ha kunnat hålla koll på medlemsländernas ekonomier så att Europeiska Centralbanken sluppit låna ut 1000 miljarder euro för att rädda ett konkursmässigt Sydeuropa. Vad har vi medborgare i Norden för anledning att ge sådana EU-politiker förnyat förtroende, sådana som tvingas skapa institutioner med syfte att sopa igen spåren efter sina egna tillkortakommanden?

Vi är lyckligt lottade i EU-valet. Sverige är det enda land som har både ett vänster- och ett högerparti som kräver Sveriges utträde ur EU. Så något av dem borde passa EU-kritiska väljare – för en gångs skull. I höstens val är allt som vanligt igen – då gäller partipolitik – inte ”frifräsarpolitik” som EU-kandidaterna erbjuder.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons