Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för allt sväng, Claes Tillander!

Annons

Lördag den 25 mars anordnas Festijazz i Konserthuset i Västerås, för sista gången. Bilden: Stockholm Swing All Star vid fjolårets evenemang.

Inför Festijazz vill jag tacka styrelsen och ordförande Claes Tillander som genom åren har arbetat fram underbara dagar med jazz med mycket bra kvalitet. Jag har verkligen uppskattat varje Festijazz eftersom det erbjudits bra musik och dessutom överraskningar i val av band och musiker. Även om Festijazz kommer att avslutas, hoppas jag att den ordinära verksamheten och programmet inom Jazzens Vänner fortsätter.

Jag kan utan tvekan säga att den yngre generationen av musiker kan spela jazz, utan dessa skulle jazzen inte finnas i huvudtaget! Storbandet Leif Kronlunds skulle inte har funnits utan de yngre musiker som spelar med honom. Vi skulle inte hellre ha möjligheten att lyssna på våra favoritstandards eller dansa till den musiken man växte uppe med.

Man får ha rätt inställning för att uppskatta musiken som spelas av de jazzmusiker som Sverige har i dag och nyfikenhet är den rätta inställningen. Jazzen är mycket bred med flera olika former av musik. Den yngre generationen måste utveckla sin egen stil Med nyfikenhet kan man verkligen uppskatta hur jazzmusiken utvecklas. Så har det alltid varit med musik genom åren.

Andreas Ulanowsky

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons