Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk om beträffande Sigmatorget

För en tid sedan presenterades i VLT planerna på att ”bygga om” Sigmatorget genom att helt sonika ”göra rent hus med allt utom husen”!

Annons

Man har med andra ord för avsikt att riva ned och skrota bland annat den nuvarande estraden med alla tillhörande sittplatser samt sidopelarna med de välvda, regnskyddande plasttaken – innebärande en utmönstring av den lösning som vid införandet ansågs vara höjden av förskönande och praktisk torgutsmyckning, men som nu tydligen blivit bedömt som anskrämligt, värdelöst och opassande.

Ack ja!

En bild i tidningen gav prov på hur det ödelagda torget skulle se ut efter utrensningen.

Vi är säkert många som tycker att torget med denna avskalande ändring kommer att få ett intetsägande naket, trist och tråkigt utseende.

Därför denna insändarprotest.

Skrota istället den planerade ändringen av torget, åtminstone till dess en genialisk, mer inspirerande och besöksbefrämjande lösning har tillskapats.

Under tiden duger gott Sigmatorget som det är.

Om jag minns rätt skulle den tilltänkta ”ombyggnationen” komma att kosta bedrövligt många miljoner kronor – bortkastade helt i onödan.

Använd de pengarna till något bättre, till exempel för upprustningen av Kristiansborgsbadet, om mer pengar behövs för detta sunda ändamål.

Om våra politiker höjer blicken ännu ett snäpp kanske de även kan förmå sig till att inse att buss 12 måste få köra in till hållplatsen i Vallby centrum.

Motsvarande toksituation tycks föreligga för Bjurhovda centrums vidkommande.

Till sist ännu en käpphäst:

För alla skattebetalares skull, avveckla det 20-åriga(?) ekonomiskt katastrofala Kokpunkten-engagemanget, den förnuftsvidrigt galna felsatsningen att förlägga ett modernt äventyrsbad till en otidsenlig och avsides belägen byggnad, det ålderstigna och nedlagda Ångkraftverket.

Självklart mer passande för lugnare och seriösare kulturprojekt.

Komplettera istället Lögarängen – om nu ett äventyrsbad nödvändigtvis måste förverkligas även här i Västerås.

Bästa politiker, lägg för en gångs skull all prestige åt sidan.

Låt oss äntligen få utbrista i ett förlösande – äntligen!

Bo Ljungqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons