Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teljebäck är själv ansvarig för äldrevårdens problem

Annons

Anders Teljebäcks (S) inlägg i VLT den 5 februari, får mig att fundera vem som egentligen skall ställas till svars för problemen i äldreomsorgen. Han menar att äldrenämnden ”har under drygt tre år kämpat med att vända ett kraftigt underskott till ekonomi i balans.”

I kommunal verksamhet räknas underskott respektive överskott i förhållande till fastställd budget. Om budgeten är för snålt tilltagen måste man spara i verksamheten, annars blir det underskott. Tydligen har detta skett inom äldreomsorgens verksamhetsområde.

Varför inte erkänna att alltför lite medel har anslagits till äldreomsorg för att den skall fungera på ett värdigt och vettigt sätt. Såvitt jag förstår beslutar Kommunfullmäktige med Anders Teljebäck i spetsen vilken budget som äldrenämnden skall arbeta inom. I första hand skall man därför anklaga honom för att äldrevården i Västerås är på dekis. I andra hand skall Solveig Nilsson (S) lastas för att hon inte tillräckligt framgångsrikt förmått sina partikamrater att inse behovet av äldreomsorg.

Resultatet har blivit och blir att man sparar på de äldres omsorg.

Roland Rehnbäck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons