Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tips till tekniska nämnden: Åk till Enköping!

Annons

Tekniska nämnden i Västerås stad gör en utflykt till Paris senare i vår för att titta på parker.

Nu är det dags för en liten utlandsresa igen. Förra gången till Kina för att lära sig om demokrati. Nu ska sex politiker och fyra tjänstemän från tekniska nämnden i Västerås studera parker. I Paris! Resan sker i maj. Möt våren i Paris…

Tolv parker ska studeras, sex om dagen. Då gäller det att hålla bra fart och ha god kondition om man ska hinna skaffa sig, som Jazmin Pettersson säger, “så många nya intryck som möjligt och få ny input”. Hon säger också att svenska parker är likadana överallt.

Jag skulle vilja rekommendera henne Enköpings tjugo. De är verkligen inte lika! Sedan är det inte så långt dit heller. Vi vet att vi är på väg åt samma håll som Paris, fortsätter Jazmin Pettersson och säger att det första projektet som ska åtgärdas är det nya Stora torget, som är Västerås snackis just nu. Kanske får vi se ett Eiffeltorn eller en Triumfbåge där så småningom!

Jag läste Boris Benulics text på frihetligt.se. Han menar att det finns mycket att hämta i den egna västmanländska historien och kulturen och rekommenderar en bok som heter “Berättelser från västmanländska trädgårdar”. Finns att låna på biblioteket i Västerås! Han skriver också att det här verkar som om man vill “…bygga parker för att förgylla den egna makten och härligheten”. Jag är beredd att hålla med.

Det gäller att tänka till, säger Jazmin Pettersson. Det tycker jag hon skulle ha gjort många gånger innan man bestämde den här Parisresan!

Ulla Berglund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons