Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomma löften om bättre tågtrafik

Annons

Järnvägsunderhållet i Sverige har varit eftersatt i många år.

Då och då ser man politiska utspel om hur de olika partierna ska satsa på järnvägen. De skyller inte sällan på varandra. Det finns ingen politisk vilja att få en fungerande järnväg.

Gång på gång lovar de att det ska bli bättre men det är bara tomma ord. De har haft så många år på sig och inget har hänt. Och som jag skrivit förr, järnvägens problem började inte med bolagisering och privatisering utan långt tidigare. Men det vill man inte höra.

Vi såg hur underhållet stadigt blev sämre och det var långt innan bolagisering och privatisering. Vi protesterade men fick inget gehör. Och eftersom underhållet varit eftersatt i så många år blir det ett mycket stort och otroligt dyrt jobb att komma i kapp.

Nu tror jag inte att det blir så, varför skulle de göra det nu när de inte gjort det på mer än 45 år? Det hela går emot det miljötänkande som det pratas så mycket om. De pratar om fossilfritt men tycks inte intresserade av en fungerande järnväg.

För att järnvägen ska bli ett alternativ måste den fungera. Ska jag åka till ett möte måste jag komma fram. Som resenär spelar det ingen roll vad problemen beror på. Resultatet blir att man inte kommer fram.

Jag har skrivit insändare förr och blivit kallad tåghatare och allt möjligt. Jag är inte emot tåg! Åker gärna tåg, men de måste komma fram i tid!

Före detta SJ-anställd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons