Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träna hunden att tåla fyrverkerier

Annons

Varje nyår blir det samma debatt om hundar och fyrverkerier. Och jag undrar varför inte folk tränar sina hundar? För nästan 40 år sedan var jag på en föreläsning om hundar. Han pratade om skotträdda hundar och även problemet med fyrverkerier. Han sa att nästan alla hundar går att träna. Jag har haft många hundar sen dess, några jakthundar men de flesta vanliga sällskapshundar. Och ingen av dem har varit det minsta rädd för fyrverkerier.

En slump? Inte alls! Jag har tränat dem. Man måste ha ett bra samspel med hunden. Hunden måste vara trygg. Senast på nyårsafton såg jag flera hispiga hundägare nästan släpa sina hundar. Naturligtvis blir hunden rädd. Vissa hundar går lätt att träna och andra tar det lite längre tid.

Jag har aldrig behövt vara orolig för mina hundar. Det har inte spelat någon roll hur mycket raketer som skjutits. Dom har lugnt legat och sovit. Som sagt förstår inte varför folk inte gör det? Förbjuda fyrverkerier? Har det någon verkan? Ett stort problem är bangers. Det är bara det att de redan är förbjudna. Smällare är förbjudna sen 2002. Förbjuda nåt som redan är förbjudet? Blir raketer förbjudna blir det samma sak.

Anders

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons