Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träskallarna sitter kvar i Hallstahammars kommun

Annons

Senast jag hade en insändare publicerad gällde det trägubben Kalle Västman. Jag var vid tillfället ofin nog att påpeka att de kommunala beslutsfattarna hade fått sina hjärnor smittade av gubbens material. Gubben är borta, men träskallarna är tydligen kvar.

Att dra in ett utskänkningstillstånd brukar normalt bottna i slarv med spritkasseredovisningen. Det handlar om pengar och skatteintäkter. Men kommunen gömmer sig bakom alkoholpolitiska ställningstaganden, ordningsfrågor och omhändertaganden och om omsorg av vår hälsa.

Det är så cyniskt. Tre personer har omhändertagits. De har fått sina hjärnor omtumlade temporärt, märk temporärt, inte kroniskt som andra som nämns i artikeln.

De alkoholskadade i Hallstahammar som stapplar runt mellan bänkarna och systemet på Hammartorget och de som redan i förtid ligger på Svedvi har inte ådragit sig sina skador hos En trappa upp. De har fått det genom storebror statens försorg via systembolaget. Eller en del genom hembränning.

Här har ni kommunaltjänstemän och ordningsmaktsinnehavare något att bita i. Ge er i kast med det i stället och låt oss Hallstabor ta oss ett glas när vi känner för det. Om ni nu verkligen menar att värna om vår hälsa och säkerhet, vilket jag starkt betvivlar.

Leif Ånger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons