Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utförsäkras trots smärtorna

Nu får det vara nog, regering och Försäkringskassan.

Annons

Jag läser om en 32-årig mamma och maka som har fått diagnosen Mb Dercum för tio år sedan. Sjukdomen innebär konstant smärta i fettvävnad och skelett. Hon använder morfinplåster som hon byter en gång i veckan för att klara av att arbeta sina 50 procent och vara mamma och hustru. Kramper i muskler runt lungor, svårt att andas. Rörelseförlamningar i armar. Kan inte lyfta, gå i trappor då benen inte lyder. Det jobbiga är smärtan för henne. Enligt FK är hon utförsäkrad från 1 juni och ska jobba fullt!

En fråga: Cykelreparatörer till läkare på FK, hur kan du/ni sitta och bedöma andra människors liv och hälsa utan att någonsin träffat personen ifråga, när personer har utlåtanden från flertalet läkare? Får ni Bonus för varje person ni skickar ut på gatan?

Vi sparar absolut inga pengar genom att låta folk bli ännu mera sjuka. Dessutom ökar arbetslösheten och jag tror inte någon arbetsgivare vill anställa sjuka personer.

Empatin för de svaga i samhället dog för fyra år sedan. Jag personligen har inget som helst förtroende för vare sig politiker eller FK.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons