Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är grov vårdslöshet om inte detta?

Annons
Foto: Polisen

Läste i tisdagens tidning att vållandet till krocken där en bil gick av på mitten inte är att betraktas som ett grovt brott. Det står i artikeln att tingsrätten inte anser att mannen visat "uppenbar likgiltighet för annans liv eller egendom eller sådant medvetet risktagande av allvarlig art att brotten ska rubriceras som grova". Detta skall alltså sättas i relation till den beskrivning som vittnena i den påkörda bilen ger av den mötande bilens framfart och de skador som uppstod på fordonen.

Skulle tro att ett mycket stort antal bilförare som läser detta inser att sättet att köra på det viset är otroligt hänsynslöst, så jag uppmanar antingen någon av de jurister eller nämndemän som har direkt med domen att göra, eller någon annan juridiskt erfaren person, att förklara för oss förvånade lekmän vad som ytterligare skulle krävas av denna situation för att brottet skulle betraktas som grovt.

Som jag ser det så är det strängt taget bara en rent medveten påkörning som skulle kunna utgöra ett värre beteende, men då skulle ju brottet rubriceras som mordförsök. Det är inte utan att jag undrar om de inblandade juristerna över huvud taget kör bil; om de verkligen har förmågan att föreställa sig det absurda i att framföra ett fordon på det sätt den anklagade/dömda har gjort i detta fall.

56 år bakom ratten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons