Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var finns barnperspektivet i Sura?

En oansenlig liten skogsdunge som den längs Sagavägen i Surahammar kan innehålla en hel värld av spännande upplevelser.

Annons

På den här lilla ytan har barnen i området lekt kurragömma, indianer och cowboys och röda och vita rosen. De har klättrat på stenar och i träd, byggt kojor och haft picknick i skuggan under träden en varm sommardag. De har legat på en filt och tittat upp på molnen som rör sig genom lövverket. De har plockat kottar, sett fågelungar lära sig flyga och hållit begravning över en död kråka. De har plockat vitsippor och lyssnat på koltrastens vemodiga sång en ljummen vårkväll när ingen ville gå in. De har sett löven falla om hösten och träden knoppas på våren. De har plockat vildhallon och smultron, fått skrubbsår, myggbett och getingstick, smugit på igelkottar och räddat en kopparorm.

Där somliga vuxna bara ser en skräpig skog har barnen i området lekt, klättrat, fantiserat och förundrats. Änglamark och Himlajord och den enda skogslunden som finns kvar i kvarteret Skogslunden.

Nu vill Surahammars kommun ta bort träden och bygga hus i stället.

Låt det lilla som är kvar av den här skogsdungen få leva vidare till glädje för barn och vuxna – och för de ännu ofödda som ska växa upp och leva ett gott liv i Surahammar.

I Bygg- och miljönämndens reglemente sägs det förresten att nämnden ska sträva efter att ha ett barnperspektiv i sitt beslutsfattande. Förklara var barnperspektivet finns i beslutet att ta bort skogsdungen mellan Götavägen och Sagavägen.

Marita Gustavsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons