Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför är kaféer så ogästvänliga mot hundar?

Annons
Jag är förvånad över hur ogästvänligt Sverige är mot oss hundägare och våra fyrfota vänner, skriver skribenten.

Är det inte dags för stadens (landets?) lunchrestauranger och fik att vakna upp och anpassa sig till de regler som gäller i såväl Sverige som övriga EU, nämligen att hundar är välkomna in så länge de inte vistas där maten tillreds (vilket i princip menas bakom disk).

Frågar ni mig vågar jag påstå att hundägare på ett genomsnitt skiljer sig mot övrig befolkning, enligt fyra faktorer. Jag påstår att vi förmodligen är mer aktiva, sociala, lojala och kanske även köpstarkare än folk i gemen. Varför vill ni etablissemangsägare inte ha en sådan fin kundkategori som kunder, då lagen ger er full möjlighet?

Det främsta motargumentet – som förvisso är ett omtänksamt sådant – är att ni måste tänka på de som är allergiker. Men borde vi inte kunna utgå från att det har väl redan både de svenska och europeiska lagstiftarna tänkt på, och kommit fram till att det där med hund- och pälsallergi inte är så farligt för det allra flesta, annars hade ju inte lagen sett ut som den gör?

Jag och min hund har precis flyttat tillbaka till Västerås och Öster Mälarstrand, efter bland annat 10 år i USA och fem år i Polen, och jag är verkligen förvånad över hur ogästvänligt Sverige är mot oss hundägare och våra fyrfota vänner. Samma säger många jag samtalat med, med erfarenheter från andra europeiska länder.

Till er etablissemangsägare vill jag säga, sluta vara så ängsliga om att vara alla till lags så skall ni se att ni snart kommer att få en ny grupp trevliga stammisar till era restauranger och fik.

Thomas (och Mya) Stridsman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons