Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning för svarttaxi

Annons

Tåget var försenat så jag fick vänta drygt 40 minuter på Centralen i Örebro. När vi anlände till Västerås hördes ett utrop att det var 50 minuters försening. Jag såg från tåget att buss 98 åkte iväg och när jag kom till hållplatsen var det 30 minuters väntetid till nästa.

Jag tyckte att det fick räcka med väntetider så jag gick till taxistationen, fick en bil och bad att få åka till Viksäng. Chauffören frågade om Viksängsgatan ligger i Viksängs centrum. ”Nej, men inte så långt ifrån”.

”Du kan få ett fast pris, jag brukar ta 150 kronor till Viksängs centrum”. Nej, det ville jag inte betala, vi förhandlade och kom fram till 130 kronor.

Jag såg att han fick fram min adress på Gps, men trots det var han på väg rakt fram mot lasarettet när vi kom till Röda torget, så jag fick hejda honom. Det gick väldigt fort. Jag guidade honom till min adress och jag gav honom 130 kronor kontant och bad om kvitto. Jag fick ett kvitto där det stod att jag har betalat 120 kronor med kontokort!

När jag kom hem var jag uppskakad och insåg att det måste ha varit en svarttaxi. Kanske fast pris alltid betyder svarttaxi, inte vet jag. Det var en mycket obehaglig resa och i fortsättningen kommer jag hellre sitta på Centralen och vänta än ta en taxi hem.

Kerstin Ledin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons