Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vart socialdemokraternas nya politik har fört oss

Annons

I en intervju med Mona Sahlin framgår det att Socialdemokraterna vill ha fler fängelser, fler häkten och mer personal.

De vill också ha benhård nolltolerans mot alkohol och knark för unga.

Slutligen säger Mona Sahlin att det är bättre att gå och rösta på Moderaterna än att inte rösta alls.

För oss inom Folkrörelsepartiet är situationen med drogmissbrukande ungdomar och en stor brist på fängelseplatser en naturlig fortsättning på den nyliberala EU-politik som Socialdemokraterna började driva i slutet av 1980-talet.

Under 2010 kommer vi att nå regeringens mål om 20000 poliser, och så många har det aldrig tidigare funnits i Sverige.

De människor som en gång startade arbetarrörelsen måste väl ändå rotera i sina gravar när de ser utvecklingen i Sverige under de senaste 25 åren och nu hör Mona Sahlins uttalanden.

Vi har från 1980-talet gått från ett solidariskt samhälle med full sysselsättning och generösa trygghetssystem till att bli en delstat i Europas Förenta stater, där den hårda konkurrensen om arbetena har lett till ett extremt dåligt arbetsklimat med ohälsa och sjukpensioneringar för hundratusentals människor, samtidigt som man rivit ner trygghetssystemen och gjort det omöjligt för många att överleva på arbete eller bidrag.

Mona Sahlins uppmaning om att gå och rösta på Moderaterna blir pricken över i som bekräftar dagens likhet mellan blocken i riksdagen.

Vill vi gå i en riktning mot ett tryggt och solidariskt samhälle där människor inte behöver bli sjuka av sina arbeten och där även de svaga kan överleva och undvika att hamna i kriminalitet, så krävs det att ett nytt stort parti i folkrörelseform tar plats i riksdagen.

Och att Sverige åter blir ett demokratiskt, fritt och självstyrande land där de folkvalda i riksdagen bestämmer politiken och inte EU.

Krister Lilja, Sala, medlem i Folkrörelsepartiet (Frp)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons