Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås behöver ett kokande landmärke!

Bygg cylindrar med sprutande vatten och färgglada bollar uppe på Kokpunktens tak.

Annons

På taket till gamla Ångkraftverket, numera Kokpunkten, finns fyra stora skorstenar i cylinderform, högt över staden. De må ha ett kulturhistoriskt värde, men de lockar knappast till ett besök på den nya badanläggningen.

Kokpunkten måste synas vida omkring, vara en ”fyrbåk”, visa att här finns något spännande – ett äventyr, ett äventyrsbad. Ersätt därför de fyra plåtskorstenarna med fyra lika stora cylindrar, men låt dem vara i glas. Belys inifrån, med starkt ljus, de fyra nya cylindrarna och låt en ”vattenspridare” inuti med kraft spruta vatten mot respektive cylinders glas.

Inuti de olika cylindrarna kan också finnas stora plastbollar i olika färger som studsar upp och ner på ett festligt sätt med hjälp av det sprutande vattnet. Detta skulle synas över hela stan, både om dagen och kvällen/natten. Ett landmärke skulle skapas, något som vore speciellt för Västerås.

Kostnaden för detta tillägg i projekteringen skulle bli relativt begränsat och inte vara svårt att förverkliga. Västerås behöver något speciellt, ett kokande landmärke!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons