Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerås stads snålhet drabbar de äldre

Annons
Skribenten beskriver flera brister på hennes mans äldreboende. Bilden är från annan plats.

Angående artikeln om kritik mot Attendos äldreboende på Gotlandsgatan vill jag berätta att det inte är bättre på kommunens äldreboende. Vid inflyttning till äldreboendet (kommunens) skulle bokas tid för samtal om omvårdnadsplan, medicinering, genomförandeplan, vilken kontaktperson vi skulle ha, men ingen hade tid för detta.

Artikel för Plus-kunder: Boende på Attendo har fått nog

Han hade från Geriatriska fått tre olika mediciner som läkaren på äldreboende skulle skriva ut, men som jag vet fick han aldrig någon medicin.

Vad gäller maten fick de äta det som serverades. Hade någon speciell diet enligt läkarordination togs inte hänsyn till detta.

Städningen var det inte heller så noga med, spill på golven fanns kvar flera dagar och dammtussarna dansade omkring. Varför anställs inte städerskor, varför måste vårdpersonal städa? De är ju allt för få.

Detta boende är inte gratis, hyra för ett rum på 30 kvadratmeter är nästan 5000 kr/månad, plus kostnad för personal plus matkostnad. Till detta får vårdtagaren hålla med flera ombyten av egna kläder, sängkläder, lakan, påslakan, handdukar, städmaterial med mera. Rummet skall inredas med egna möbler, gardiner, tavlor.

En natt behövde min man gå på toa. Larmet gick, ingen kom. Inne på toa ramlade han och slog upp ett sår i huvudet. Hur länge han låg där vet vi inte, men någon kom och lade honom i sängen. Fram på dagen ringer de efter ambulans ty det slutar inte blöda från huvudet. På lasarettet upptäcks även att revben knäckts och gått in i lungan, varpå en allvarlig inre blödning uppstått.

Hade det funnits tillräckligt med personal hade mycket kunna vara bättre och de boende hade haft en tryggare tillvaro. Vi är flera anhöriga som är oroade och bekymrade för det känns inte bra som det är nu. Västerås kommun har minst antal vårdpersonal/ äldreboende i hela Sverige, de är snålast av alla med att ta hand om äldre dementa och sjuka.

Berit

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons